Slipstream

Slipstream

Szujó Zoltán: Öveket bekapcsolni!

Történetek a boxutcából

2022. augusztus 08. - Apex_f1

 

Akik kicsit régebb óta követik a Forma1-et, azoknak nem kell bemutatnom Szujó Zoltánt. Akik most szerettek bele a sportba, azoknak viszont jó tudni, Zoltán volt az, aki közel húsz éven át szállította nekünk a legfrissebb híreket a száguldó cirkusz világából. Követte a csapatokat versenyről versenyre, interjút készített a  pilótákkal, közvetítette a futamokat, és elkalauzolta a nézőket a kulisszák mögé.

A pandémiát kihasználva, összegyűjtötte emlékeit és most ennek a közel két évtizednek az emlékeit tarthatjuk a kezünkben. Megismerhetjük  a kezdeteket, hogyan lett Zoli riporter. Miként zajlott az első interjúja Michael Schumacherrel és Bernie Ecclestone-nal.  Milyen furcsa PR rendezvényeken kellett megjelennie, hogyan focizott vagy éppen röpizett a pilótákkal különböző jótékonysági eseményeken. Hogyan lett közös képe Tarantinoval, és miként játszott SEGA Rally-t Mark Webberrel egy női NBA kosármeccs alatt. Mesél  a Dakarról, a RedBull Air Race kezdeteiről, és hogy milyen volt a Nagy Futam Budapest utcáin.

A könyv csak úgy olvastatja magát. Az első felében a Forma egy pályáit utazhatjuk körbe. A fejezetek elején kapunk egy kis összefoglalót az adott ország és az F1 közös történetéről, és  az adott pálya legemlékezetesebb pillanatairól, majd következnek a személyes emlékek és kalandok. 

Ez a könyv legnagyobb erénye számomra. Nem csak a pilótákról, a versenyekről, vagy a hírességekről szól. Hanem őszintén bemutatja mennyi kihívással kell szembenéznie egy riporternek. Mennyi kitartásra, talpraesettségre és találékonyságra van szükség ehhez a munkához. Hogy ez nem csak arról szól, hogy elcseverészek a nagyokkal, hanem arról, hogy meg kell látni a lehetőséget és élni is kell vele. Hogy az ember néha nem tudja, hol fogja álomra hajtani a fejét, vagy leadni az aznapi anyagot.

A könyv második felében a boxutcán kívüli tevékenykedéseiről olvashatunk. (Senki ne aggódjon, itt is szép számmal előfordulnak pilóták, F1-es személyiségek) Rendezvényekről, sztárokról, akik betértek a paddockba, a saját versenyzői szárnypróbálgatásáról, Baumgartner Zsoltról, aki az első magyar volt, a Forma1ben. 

Ajánlom ezt a könyvet minden Forma1 szerelmesnek (bár ők már úgyis olvasták), azoknak, akiket érdekel a riporterek világa és azoknak, akik szeretnék bejárni a világot.

Garantálom, hogy  minden oldalát élvezni fogjátok.        

 

 

U.i.: Lehet, hogy a Nagy Futamot visszahozzuk Budapestre?

A bejegyzés trackback címe:

https://slipstream.blog.hu/api/trackback/id/tr517903355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása